Nieuws

Trends, technologie en digitale ontwikkelingen in de woon- en vastgoedmarkt.

 1. iso-certification

  25 februari 2024

  Vidua Vastgoed B.V. - ISO 27001 Gecertificeerd

  Met trots delen we dat we ISO 27001:2022 gecertificeerd zijn. Niet zomaar een papiertje voor ons; het betekent dat we jou, als gebruiker van onze producten, extra zekerheid kunnen bieden over de beveiliging van gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens en documentatie.
 2. safe-and-easy-online-business

  18 januari 2024

  Veilig en makkelijk online zakendoen in de toekomst

  In 2026 krijgt iedereen een digitale portemonnee. Overheden en particuliere bedrijven zijn vanaf 2026 verplicht om Europese burgers toegang te geven tot hun diensten via een persoonlijke, digitale portemonnee. Dit heeft ook gevolgen voor makelaars.
 3. Wwft Obligations

  28 november 2023

  Vidua: Online veiligheid op het hoogste Europese niveau

  Remco van Wijk, lead van onze partner Vidua, deelt zijn kennis over de veiligheid van Vidua en de meerwaarde voor vastgoedadviseurs en hun klanten. Hij vertelt over NVM ’s vooruitstrevende rol hierin en sluit af met een advies aan makelaars en taxateurs die veiliger en makkelijker online zaken willen doen.
 4. Wwft Obligations

  2 november 2023

  Podcast: Digitaal zakendoen

  De vraag naar digitaal zakendoen neemt snel toe. Als makelaar wil je hier op de juiste manier op inspelen, maar wel op een makkelijke en veilige manier. Laat je informeren en luister naar deze podcast over veiliger, sneller én efficiënter identificeren, ondertekenen en het uitvoeren van Wwft-checks.
 5. Wwft Obligations

  10 augustus 2023

  Zo wordt het makkelijker om aan je Wwft-verplichtingen te voldoen

  Als makelaar ben je verplicht je klant te identificeren en een klantonderzoek te verrichten. Maar de vereisten zijn vaak onduidelijk en de vragen die je moet stellen voelen soms ongemakkelijk. Hoe maak je dit proces makkelijker en minder tijdrovend?
 6. Security

  7 juli 2023

  De Wwft-check neemt letterlijk werk uit handen

  Begin mei 2023 is de nieuwe Wwft-check live gegaan na een pilot van twee maanden waaraan een groep van ongeveer 100 makelaars heeft meegedaan. Wat zijn de voordelen van deze Wwft-check?
 7. Security

  14 juni 2023

  Zo voldoe je als makelaar aan de hoogste Europese veiligheidseisen

  Digitalisering van diensten, zoals online klanten identificeren of een digitale handtekening onder een koopcontract, biedt gemak en voordelen voor zowel makelaars als consumenten. Maar hoe garandeer je als makelaar de veiligheid en privacy van de persoonsgegevens van je klanten?
 8. Bag with money

  13 februari 2023

  Wwft 2023 - De 3 belangrijkste trends

  Wat waren de meest opvallende zaken rondom de Wwft in 2022 en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied? Welke trends zien we ontstaan en welke ontwikkelingen komen eraan? In deze blog zoom ik in op de drie opvallendste trends rondom de Wwft. Van de toenemende digitalisering en automatisering, naar de worstelingen van poortwachters in het uitvoeren van hun Wwft verplichten, tot zaken die per direct invloed hebben op het werk van makelaars en taxateurs in het vastgoed.
 9. Lego heads

  31 januari 2023

  Wat is identiteit nu eigenlijk?

  Er zijn vele facetten en invalshoeken als het gaat om de term identiteit. Wat is identiteit nu eigenlijk? Ondertussen waarschuwt de overheid regelmatig voor identiteitsfraude. Hoe zit het precies? En hoe werkt het online en offline.
 10. Lego heads

  14 november 2022

  Hoe je identiteit je in de staart kan bijten…

  Steeds meer zaken worden digitaal afgehandeld. Ook worden er steeds meer gegevens verzameld, opgeslagen en onderling gedeeld. Dat bedrijven en instanties steeds meer gebruik maken van gekwalificeerde middelen zoals een digitale identiteit die voldoet aan de Europese EIDAS normen, is een hele geruststelling. Hierdoor wordt de afhandeling van digitaal zakendoen, eenvoudiger en veiliger. Maar wat als het mis gaat?
 11. Woningen Nederland

  17 oktober 2022

  Toenemende digitalisering van woonreis: impact op Wwft voor makelaars

  De vastgoedsector is nog sterk afhankelijk van verouderde werkprocessen die stammen uit de papieren, fysieke wereld. Covid-19 zorgde voor een versnelling in de digitalisering van de samenleving. Ook in de vastgoedsector. Maar hoe staat het met de veiligheid? Is het allemaal wel zo veilig en gemakkelijk? In deze blog zoomen we in op de Wwft. Het cliëntenonderzoek dat makelaars en andere adviseurs in de woonketen verplicht moeten uitvoeren.
 12. Share purchase agreement

  24 maart 2022

  Dataficeren en digitaliseren koopovereenkomst

  We zijn weer een stap verder in de ontwikkeling van het dataficeren en digitaliseren van de koopovereenkomst. Deze kan op het allerhoogste en veiligste Europese niveau getekend worden en automatisch worden gedeeld met andere partijen in de woonketen. Weg met handmatig, dubbel en foutgevoelig werk. Ronald Carpentier vertelt over de ontwikkelingen.
 13. Carefree real estate

  8 februari 2022

  Zorgeloos Vastgoed: digitalisering en samenwerking tussen NVM en deelnemingen

  De wereld digitaliseert in een steeds hoger tempo en dat verandert de samenleving. Digitalisering helpt je als makelaar en taxateur om het almaar toenemende aantal handelingen efficiënter uit te voeren. Het bespaart tijd. Partijen als Hypotheken Data Netwerk, Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, het Kadaster, Vidua Vastgoed en de NVM slaan de handen in één.
 14. Digital signing

  2 februari 2022

  Dag papier, hallo Vidua!

  Met de Vidua-app kunnen NVM-leden en hun klanten documenten digitaal ondertekenen, veilig opslaan en delen. Daarnaast is het mogelijk om je digitaal te identificeren.
 15. Get rid of paper tape

  24 maart 2022

  Vaarwel privacygevoelig papierwerk

  Het kopiëren, ondertekenen en inscannen van paspoorten, koopovereenkomsten en hypotheekaanvragen - bij het kopen en verkopen van een woning komt heel wat privacygevoelig papierwerk kijken. Kan dit niet makkelijker?

Heb je een vraag?

 • Stuur een e-mail

  Bij vragen over onze diensten, kun je mailen naar:
  info@viduawonen.nl
 • Over ons

  Wil je meer weten over Vidua Wonen en onze visie?
  Over ons