Nieuws

Trends, technologie en digitale ontwikkelingen in de woon- en vastgoedmarkt.

 1. Bag with money

  13 februari 2023

  Wwft 2023 - De 3 belangrijkste trends

  Wat waren de meest opvallende zaken rondom de Wwft in 2022 en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied? Welke trends zien we ontstaan en welke ontwikkelingen komen eraan? In deze blog zoom ik in op de drie opvallendste trends rondom de Wwft. Van de toenemende digitalisering en automatisering, naar de worstelingen van poortwachters in het uitvoeren van hun Wwft verplichten, tot zaken die per direct invloed hebben op het werk van makelaars en taxateurs in het vastgoed.
 2. Lego heads

  31 januari 2023

  Wat is identiteit nu eigenlijk?

  Er zijn vele facetten en invalshoeken als het gaat om de term identiteit. Wat is identiteit nu eigenlijk? Ondertussen waarschuwt de overheid regelmatig voor identiteitsfraude. Hoe zit het precies? En hoe werkt het online en offline.
 3. Lego heads

  14 november 2022

  Hoe je identiteit je in de staart kan bijten…

  Steeds meer zaken worden digitaal afgehandeld. Ook worden er steeds meer gegevens verzameld, opgeslagen en onderling gedeeld. Dat bedrijven en instanties steeds meer gebruik maken van gekwalificeerde middelen zoals een digitale identiteit die voldoet aan de Europese EIDAS normen, is een hele geruststelling. Hierdoor wordt de afhandeling van digitaal zakendoen, eenvoudiger en veiliger. Maar wat als het mis gaat?
 4. Woningen Nederland

  17 oktober 2022

  Toenemende digitalisering van woonreis: impact op Wwft voor makelaars

  De vastgoedsector is nog sterk afhankelijk van verouderde werkprocessen die stammen uit de papieren, fysieke wereld. Covid-19 zorgde voor een versnelling in de digitalisering van de samenleving. Ook in de vastgoedsector. Maar hoe staat het met de veiligheid? Is het allemaal wel zo veilig en gemakkelijk? In deze blog zoomen we in op de Wwft. Het cliëntenonderzoek dat makelaars en andere adviseurs in de woonketen verplicht moeten uitvoeren.
 5. Share purchase agreement

  24 maart 2022

  Dataficeren en digitaliseren koopovereenkomst

  We zijn weer een stap verder in de ontwikkeling van het dataficeren en digitaliseren van de koopovereenkomst. Deze kan op het allerhoogste en veiligste Europese niveau getekend worden en automatisch worden gedeeld met andere partijen in de woonketen. Weg met handmatig, dubbel en foutgevoelig werk. Ronald Carpentier vertelt over de ontwikkelingen.
 6. Carefree real estate

  8 februari 2022

  Zorgeloos Vastgoed: digitalisering en samenwerking tussen NVM en deelnemingen

  De wereld digitaliseert in een steeds hoger tempo en dat verandert de samenleving. Digitalisering helpt je als makelaar en taxateur om het almaar toenemende aantal handelingen efficiënter uit te voeren. Het bespaart tijd. Partijen als Hypotheken Data Netwerk, Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, het Kadaster, Vidua Vastgoed en de NVM slaan de handen in één.
 7. Digital signing

  2 februari 2022

  Dag papier, hallo Vidua!

  Met de Vidua-app kunnen NVM-leden en hun klanten documenten digitaal ondertekenen, veilig opslaan en delen. Daarnaast is het mogelijk om je digitaal te identificeren.
 8. Get rid of paper tape

  24 maart 2022

  Vaarwel privacygevoelig papierwerk

  Het kopiëren, ondertekenen en inscannen van paspoorten, koopovereenkomsten en hypotheekaanvragen - bij het kopen en verkopen van een woning komt heel wat privacygevoelig papierwerk kijken. Kan dit niet makkelijker?

Heb je een vraag?

 • Stuur een e-mail

  Bij vragen over onze diensten, kun je mailen naar:
  info@viduawonen.nl
 • Over ons

  Wil je meer weten over Vidua Wonen en onze visie?
  Over ons