Nieuws

Trends, technologie en digitale ontwikkelingen in de woon- en vastgoedmarkt.

 1. 14 November 2022

  Hoe je identiteit je in de staart kan bijten…

  Steeds meer zaken worden digitaal afgehandeld. Ook worden er steeds meer gegevens verzameld, opgeslagen en onderling gedeeld. Dat bedrijven en instanties steeds meer gebruik maken van gekwalificeerde middelen zoals een digitale identiteit die voldoet aan de Europese EIDAS normen, is een hele geruststelling. Hierdoor wordt de afhandeling van digitaal zakendoen, eenvoudiger en veiliger. Maar wat als het mis gaat?
 2. 17 Oktober 2022

  Toenemende digitalisering van woonreis: impact op Wwft voor makelaars

  De vastgoedsector is nog sterk afhankelijk van verouderde werkprocessen die stammen uit de papieren, fysieke wereld. Covid-19 zorgde voor een versnelling in de digitalisering van de samenleving. Ook in de vastgoedsector. Maar hoe staat het met de veiligheid? Is het allemaal wel zo veilig en gemakkelijk? In deze blog zoomen we in op de Wwft. Het cliëntenonderzoek dat makelaars en andere adviseurs in de woonketen verplicht moeten uitvoeren.
 3. 24 Maart 2022

  Dataficeren en digitaliseren koopovereenkomst

  We zijn weer een stap verder in de ontwikkeling van het dataficeren en digitaliseren van de koopovereenkomst. Deze kan op het allerhoogste en veiligste Europese niveau getekend worden en automatisch worden gedeeld met andere partijen in de woonketen. Weg met handmatig, dubbel en foutgevoelig werk. Ronald Carpentier vertelt over de ontwikkelingen.
 4. 8 Februari 2022

  Zorgeloos Vastgoed: digitalisering en samenwerking tussen NVM en deelnemingen

  De wereld digitaliseert in een steeds hoger tempo en dat verandert de samenleving. Digitalisering helpt je als makelaar en taxateur om het almaar toenemende aantal handelingen efficiënter uit te voeren. Het bespaart tijd. Partijen als Hypotheken Data Netwerk, Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, het Kadaster, Vidua Vastgoed en de NVM slaan de handen in één.
 5. Februari, 2022

  Dag papier, hallo Vidua!

  Met de Vidua-app kunnen NVM-leden en hun klanten documenten digitaal ondertekenen, veilig opslaan en delen. Daarnaast is het mogelijk om je digitaal te identificeren.
 6. Maart, 2021

  Vaarwel privacygevoelig papierwerk

  Het kopiëren, ondertekenen en inscannen van paspoorten, koopovereenkomsten en hypotheekaanvragen - bij het kopen en verkopen van een woning komt heel wat privacygevoelig papierwerk kijken. Kan dit niet makkelijker?

Heb je een vraag?

 • Bel of app ons

  Wij zijn telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op onderstaand nummer:
  030 608 52 45
 • Stuur een email

  Bij interesse in Vidua Wonen, of vragen over onze diensten, kun je mailen naar:
  info@viduawonen.nl
 • Kom je bij ons team?

  We zijn aan het groeien dus hou onze vacatures in de gaten!
  Bekijk vacatures