Minder gedoe. Meer tijd voor advies.

page header
Move.nl logo
nvm logo
Realworks logo
Eu trust mark logo

Zo werkt Vidua

Snel en veilig geregeld

 1. Uitnodigen

  Nodig klanten uit voor Vidua

  Vidua is een digitale identiteit op het hoogste eIDAS niveau die onder toezicht van de Nederlandse overheid wordt uitgegeven. Via Move.nl kun je jouw klanten uitnodigen voor Vidua. Ze melden zich aan met een eenmalig videogesprek, waarin ze hun paspoort of ID-kaart tonen. Vanaf dat moment kunnen ze zich altijd identificeren met Vidua en belangrijke stukken, zoals een koopcontract, rechtsgeldig ondertekenen.
 2. Ondertekenen

  Wwft-identificatie en klantonderzoek

  Met Vidua kunnen kopers en verkopers zich digitaal identificeren in Move.nl. Een kopie paspoort is dus niet meer nodig. Je voldoet hiermee aan de plicht om je klant te identificeren volgens de Wwft. Binnenkort kan je met Vidua Wonen ook het Wwft-klantonderzoek uitvoeren. Dat is extra voordelig als je NVM-lid bent.
 3. Identificeren

  Rechtsgeldig en digitaal tekenen

  Met Vidua kunnen kopers en verkopers een digitale, gekwalificeerde handtekening zetten. Dit is de sterkste digitale handtekening die er is. Hij is daarom ook rechtsgeldig voor belangrijke documenten, zoals een koopcontract.

Voordelen van Vidua Wonen

 • Veilig

  Vidua gelooft heilig in digitale dienstverlening op een veilige manier. Wij werken volgens de Europese eIDAS verordening, die privacy waarborgt binnen Europa. Ook staan we onder continu toezicht van de Nederlandse overheid en voldoen we aan strenge eisen op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Compliance

  Klantidentificatie met Vidua is Wwft-proof. Persoonsgegevens worden AVG-proof verwerkt en zijn beschikbaar via je CRM pakket, te beginnen met Realworks. Klanten kunnen ook digitaal gekwalificeerde handtekeningen zetten.
 • Innovatie

  Vidua Wonen is een groeiend bedrijf met grootse plannen. We ontwikkelen nieuwe diensten die jou als makelaar helpen met verplichtingen die voortkomen uit de Wwft en AVG.

Onze toolkit

 • Instructies voor gebruik

  Gedetailleerde uitleg hoe gebruik van Vidua werkt in Realworks

Meer weten?

Heb je een vraag?

 • Stuur een e-mail

  Bij vragen over onze diensten, kun je mailen naar:
  info@viduawonen.nl
 • Over ons

  Wil je meer weten over Vidua Wonen en onze visie?
  Over ons